T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Pendik Merkez İlkokulu

Okulumuzda Sahil Güvenlik Komutanlığı Buluşması

        3 Kasım 2023 Cuma günü okulumuza gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı görevli personelleri  konferans salonunda Sahil Güvenlik Komutanlığının varoluş sebebini ve imkanlarını öğrencilerimize açıklayan bir konferans verdi. Sonrasında ise Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalış, Emniyet, Güvenlik, Arama ve Kurtarma Timi'nin kullandığı alet ve materyalleri okul bahçemizde sergileyerek öğrencilerimizin incelemelerine imkan sağladı.

        Öğrencilerimizin meraklı gözlerle inceledikleri materyaller ve komutanlıktan gelen görevli abi ve ablalarına hayranlık dolu bakışları görülmeye değerdi. Öğrencilerimiz konuyla ilgili tüm merak ettiklerini Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline sorma ve onlarla samimi sohbetler etme fırsatları yakalarken kim bilir hayal dünyalarında neleri hayal edip yetişkinlik hedeflerine fark etmeden bu hedefleri yerleştirdiler. Öğrencilerimizin mümkün olduğunca hayatın tüm alanlarından örnekler yaşamalarını önemseyerek eğitim-öğretim hayatlarını sürdürmeye çalışmaktayız. Hangi öğrencimizin hangi deneyimi yaşarken geleceklerini şekillendirecekleri temelleri oluşturacağımızı bilebilmek mümkün değil. Bu sebepten elimizden gelen tüm alanlarda onların yüreklerini heyecanlandırmaya çalışmak en büyük hedefimiz.

Öğrencilerimizin yüreklerinde hayranlığa ve heyecana sebep olan Sahil Güvenlik Komutanlığımıza ve personeline okulumuzda düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür ederiz.

06-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-2023

 

Sahil Güvenlik Komutanlığı Hakkında Mini Bilgi;

      Tarih boyunca dünya ulusları arasında Türkler daima ömrü uzun ve teşkilatı düzenli devletler kurmuş, devletinin ve içinde yaşayan insanların güvenliği için canla başla çalışmıştır.Tarihten alınan dersler sonucu, sahildar ülkelerin güvenliğinin vatan topraklarından değil, mümkün olan en uzak mesafeden sağlanması gerektiği anlaşılmıştır. Bu sebepten dolayı da denizlerde güvenlik ve emniyeti sağlamak, ulusal çıkarları, çevreyi ve doğal kaynakları korumak amacıyla “Sahil Güvenlik Komutanlığı” kurulmuştur.

         Kısaca Sahil Güvenlik Komutanlığı, deniz güvenliğini, deniz emniyetini, asayiş ve kamu düzenini sağlamak, korumak ve kollamak, suç işlenmesini önlemekle görevli ve yetkilidir. Sahil Güvenlik Komutanlığı deniz yetki alanlarında kanunlarla ve Cumhurbaşkanlığı Kararnameleriyle kendisine verilen görevleri ifa eder ve ulusal mevzuat ile uluslararası hukuktan aldığı yetkileri kullanır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.11.2023 - Güncelleme: 06.11.2023 12:49 - Görüntülenme: 230
  Beğen | 0  kişi beğendi