T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Pendik Merkez İlkokulu

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var

Milli Eğitim Bakanlığı destekli ''Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var'' projesi, okulumuzda uygulanmaya devam ediyor.

HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR

 

Milli Eğitim Bakanlığı destekli ''Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var'' projesi, okulumuzda uygulanmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığımızın  İHH İnsani Yardım Vakfı ile işbirliği halinde yürüttüğü "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var -İyilikte Yarışan Sınıflar"  projesine Pendik Merkez İlkokulu olarak 2015 yılında dahil olduk. 

Okulumuzda  2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılında 3 yetim kardeş sahiplenerek başladığımız iyilik yarışında, velilerimizin projeye verdiği destek; çalışmamıza gönül veren kıymetli öğretmenlerimizin desteği ve kardeşlerine sahip çıkmak için harçlıklarını kumbarada biriktiren koca yürekli minik öğrencilerimizin katkılarıyla 2017-2018 öğretim yılında yetim kardeş sayımızı 34'e çıkardık. Amacımız anasınıfları ile birlikte 57 şubesi bulunan okulumuzda her sınıfın en az bir yetime sponsor olması neticesinde en az 57 yetim kardeş edinerek  "başkasının derdiyle dertlenebilen, merhametli, "diğergam"  nesiller yetiştirerek "Yetimlerin güldüğü, dünyanın da güldüğü" bir gelecek inşasına katkıda bulunmaktır.

Projeye destek vermek tamamen gönüllük esasına dayalıdır. Gönüllü velilerimizin katılabileceği çalışmalar:

- Projede görev alan öğrencilerimizin sınıfları gezerek dolaştıracağı kumbaraya atılmak üzere  gönüllerinden geçen miktarı öğrencileri ile okula göndermek.

- Okul Aile Birliğinden temin edebilecekleri kumbaraları evde ya da iş yerinde doldurarak okula teslim etmek.

- Tek başına yetim sahiplenmek isteyen velilerimizin taksitle ya da tek seferde bir yetimin sponsorluk ücretini Okul Aile Birliğine ulaştırması. (Bir yetimin aylık gıda-kırtasiye-kıyafet gibi ihtiyaçları için belirlenen sponsorluk ücreti 100 TL, yıllık 1200 TL´dir.)

Pojemize bugüne kadar verdiği destek ve bundan sonra sağlayacakları katkılar için tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür eder, dünya çocuklarının güldüğü güzel günler dileriz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.01.2018 - Güncelleme: 01.03.2023 14:06 - Görüntülenme: 570
  Beğen | 4  kişi beğendi

Etiketler :
yetim kardeş,