T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Pendik Merkez İlkokulu

"Geleceğin Yazarları Projesi"

 

 

Son Başvuru Tarihi : 01 Mart 2024

Geleceğin Yazarları Projesinin, daha ilkokul çağında yazdıkları eserlerin bir kitaba bir esere dönüşmesinin heyecanını yaşayan çocuklarımız için büyük bir motivasyon kaynağı olacağını ifade eden İl Millî Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, "Yazdıkları eserlerle kendilerini keşfeden çocuklarımız, geleceğin yazarları olma yolculuklarına ilk adımlarını çok erken yaşta atmış olmanın farkındalığını yaşayacaklardır." dedi.

Projenin amacı, milli, manevi kültürel ve evrensel değerlerin dil aracılığıyla aktarımını sağlamak

İlkokul ikinci sınıftan başlayarak, ortaokulu da kapsayan geniş bir sınıf düzeyinde yürütülecek olan "Geleceğin Yazarları Projesi"nde toplam 1048 okul ve 4384 öğretmen ve binlerce öğrenci aktif olarak görev alacak.  Çocuklara okuma-yazma kültürünü kazandırmak, şiir, öykü, masal, anı, fabl, tekerleme gibi alanlarda eser üretebilecek alt yapıyı sağlamak, milli, manevi kültürel ve evrensel değerlerin dil aracılığıyla aktarımını sağlamak,  projenin en önemli amaçlarını oluşturmaktadır.

Her okulumuzun yayınladığı kitabı e-kitaba çevrilecek ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde yayımlanacaktır. Gönüllü okullarımız söz konusu kitapları matbu olarak bastıracak ve sene sonunda düzenlenecek il sergisinde öğrencilerimiz, kitaplarını imzalama imkânı bulacakladır. Bu sergi bir kitap fuarı, imza şöleni tadında gerçekleştirilecektir. "

 

 

Sevgili Merkez İlkokulu 2. Sınıf, 3.Sınıf ve 4. Sınıf öğrencilerimiz;

herhangi bir konuyla ilgili yazacağınız şiir, öykü ve masal arasından en çok beğenilenlerini bir araya toplayıp yazarlığını sizlerin yaptığı bir kitap yayınlayacağız.

Hatta eserinizin anafikrini içeren bir tane de resim yaparsanız (zorunlu değildir) seçilen eserinizle beraber başarılı bulduğumuz resminize de kitabımızda yer vereceğiz.

Yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak yazdığınız eserinizi son başvuru tarihi olan 1 MART 2024 tarihine kadar sınıf öğretmenlerinize teslim edebilirsiniz.

 

Haydi bizim küçük yazarlarımız, şimdi kalemlerinizi konuşturma zamanı :)

 

 

19-12-202319-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.12.2023 - Güncelleme: 19.12.2023 13:24 - Görüntülenme: 405
Kaynak: https://istanbul.meb.gov.tr/www/geleceginyazarlariistanbuldayetisecek/icerik/5158
  Beğen | 9  kişi beğendi